Kan kvinnor få hängbröst av att använda behå?

Created on augusti 18, 2014 at 1:00 e m by susanne

Hittade en intressant artikel från expressen om användandet av behå. Minskar verkligen en behå risken för hängbröst och ryggont?

här följer artikeln.

Kvinnor får hängbröst av att använda behå
Använder du behå för att slippa hängbröst?
Det hjälper inte, menar en fransk forskare. Hans studie visar att plagget gör mer skada än nytta.
Behån minskar inte alls risken för ryggvärk – utan gör i stället musklerna svagare, vilket resulterar i att brösten börjar hänga. Det visar en studie gjord av professor Jean–Denis Rouillon vid universitetet i Besançon.
Hans studie omfattade 320 kvinnor i åldern 18-35 år. Under 15 års tid mätte Rouillon hur deras bröst förändras. Han fann att bröstvårtorna på de kvinnor som aldrig bar behå satt i genomsnitt sju millimeter högre i förhållande till axlarna, jämfört med de som bar behå.
Behå inte nödvändigt
Slutsatsen han drar av detta är att behå faktiskt inte alls är nödvändigt för att slippa hängbröst.
– Varken medicinskt, fysiologiskt eller anatomiskt finns det någon nytta i att försöka jobba mot gravitationen, säger han i en intervju med en den franska radiostationen France Info.
I samma intervju får han medhåll av 28-åriga Capucine, som medverkat i studien:
– Det finns flera fördelar med att inte bära behå. Jag andas lättare och har mindre ont i ryggen, säger hon.
Äldre tjänar inte på att kasta behån
Rouillon påpekar dock att resultaten är preliminära. För att kunna dra några slutsatser behöver testgruppen vara betydligt större. Dessutom anser han att det främst är yngre kvinnor som kan tjäna på att kasta behån. För de som passerat 45 år kommer det inte att ge resultat.”
Källa :http://www.expressen.se/halsoliv/kvinnor-far-hangbrost-av-att-anvanda-beha/
Så du kanske ska fundera på att minska ditt användande av behå? Glöm inte bort att använda rätt typ av bh. Det finns många bra guider som kan hjälpa dig att hitta rätt sport bh eller push up bh.

Comments

Write a comment

*